De mensen blij maken: noveen voor de H. Elisabeth

Gepubliceerd door Patrick op

Onder de titel ‘De mensen blij maken’ zijn in dit boekje negen meditaties bij het leven van de H. Elisabeth van Thüringen gebundeld, om de herinnering aan haar levend te houden en haar inspiratie van betekenis te laten zijn voor onze hedendaagse levens. De negen meditaties kunnen gedurende  negen aaneengesloten dagen gehouden worden, als een noveen. Maar de negen vieringen kunnen ook afzonderlijk vormgegeven. Bovendien kunnen de meditaties gezamenlijk of individueel gebeden. Andere mogelijkheden voor gebruik van dit boekje zijn het houden van een geloofsgesprek, in aansluiting op de bezinning. Verhalen en gebeden uit het boekje zijn ook te benutten als opening van een bijeenkomst.

Als diaconaal werker en liturgist heeft Petra Mergaerts, samen met drie leden van de Franciscaanse Beweging, met veel plezier gewerkt aan de inhoud van dit boekje. Het leven van de H. Elisabeth kan een bijzondere bron van inspiratie zijn voor allen die diaconaal werkzaam zijn. Veel van oorsprong katholieke ziekenhuizen en verzorgingshuizen zijn bijvoorbeeld naar haar vernoemd.

Praktische informatie

Uitgeverij:                    Franciscaanse beweging

Verschijningsdatum:     Oktober 2022

Uitvoering:                   Brochure; tweede uitgave in een serie franciscaanse meditaties

Prijs:                            voor slechts € 5,- te bestellen via shop.franciscaansebeweging.nl                                      (vanaf 5 exemplaren € 4,50 per stuk)    

Categorieën: Nieuws