Paus Franciscus over de liturgische vorming van het volk van God

Gepubliceerd door Patrick op

Op het hoogfeest van de apostelen Petrus en Paulus (29 juni) 2022 publiceerde paus Franciscus het Apostolisch schrijven Desiderio desideravi over de liturgische vorming van het volk van God. Het is een tekst die gericht is aan de bisschoppen, priesters en diakens, tot de Godgewijde personen en tot de lekengelovigen. Het volgt op de brief aan de bisschoppen bij gelegenheid van de publicatie van het Motu Propria Traditionis custodes, dat tot doel heeft “het voortdurend zoeken naar kerkelijke gemeenschap” voort te zetten rondom de enige uitdrukking van de lex orandi van de Romeinse ritus die tot uitdrukking komt in de boeken van de liturgische hervorming, gewenst door het Tweede Vaticaans Concilie.

De Nederlandse vertaling is inmiddels beschikbaar

Categorie├źn: Nieuws