Lex orandi, lex credendi

Gepubliceerd door Patrick op

Lex orandi, lex credendi. Beiträge zur liturgischen und systematischen Theologie in altkatholischer Tradition; Studia Oecumenica Friburgensia 106 (ed. Urs von Arx; Münster: Aschendorff, 2021)

In dit boek verzamelt de oudkatholieke theoloog Urs von Arx de belangrijkste artikelen van de invloedrijke oudkatholieke theoloog Herwig Aldenhoven. Het eerste deel (van vier) beslaat de liturgie en bevat onder meer het proefschrift van Aldenhoven over de eucharistische gebeden, met focus op de epiclese. Daarnaast is er nog een gedeelte Zum Gottesverständnis, een deel over Kirche en tot slot Glaubensrechenschaft, in de appendix van het boek vind je een uitgebreide biografie en bibliografie van Aldenhoven. Het boek biedt een erg interessante inkijk in de theologe van Aldenhoven, die zeker vandaag de dag de moete waard is om te bestuderen. Tegelijkertijd is het ook een stevige inleiding in oudkatholieke theologie, waar Aldenhoven zeker als exemplarisch voor kan gelden. Een aanrader! Zie het aankomende nummer van Perspectief voor een verslag van de boekvoorstelling in Nederland, met reacties van dra. Trinette Verhoeven, Dr. Matthijs Ploeger, Dr. Samuel Goyvaerts en een beschouwing van Urs von Arx.

https://www.aschendorff-buchverlag.de/detailview?no=12263

Categorieën: Nieuws