Inspirerende en uitdagende oecumene

Gepubliceerd door Patrick op

In zijn proefschrift onderzoekt Fokke Wouda de praktijk van de eucharistische gastvrijheid in de monastieke gemeenschappen van Taizé (Fr.) en Bose (It.). Hij verdedigde zijn proefschrift succesvol op 8 juni j.l.

“Taizé en Bose bieden concrete, tastbare, grassroots voorbeelden van receptieve oecumene. Leren geschiedt in de gemeenschappen niet alleen op cognitief vlak, maar juist ook in praktische, praktiserende zin en door deelname in de uitwisseling van gaven die zo fundamenteel is voor de spirituele oecumene. De kloosterlingen doen dit op een kritische, maar loyale manieren met grote openheid in ‘creatieve integriteit”, aldus Wouda.

Meer hierover in: Fokke Wouda, “Eucharistic Hospitality in Ecumenical Context. Learning from monastic experiences”. https://books.ugp.rug.nl/index.php/ugp/catalog/book/80

Categorieën: Nieuws