Liturgisch Congres 2022: Perspectieven voor huisliturgie

Gepubliceerd door Patrick op

In het Belgische Blankenberge vindt op 14 en 25 november 2022 het 67e Liturgisch Congres plaats. Deze staat in het teken van de huisliturgie. Hoe vindt de liturgie aansluiting bij het dagelijkse leven en bij de wereld waarin we leven? Hoe kunnen we het priesterschap waarin we delen door ons doopsel ook beleven buiten (en vanuit) de gebruikelijke liturgische bijeenkomsten: thuis, onderweg, alleen of met anderen samen? Precies de band tussen de zondagsliturgie en andere vormen van liturgie maakt een doorleefd geloof mogelijk. Hierover zal het gaan tijdens deze twee vormingsdagen.

Meer informatie: https://www.kerknet.be/interdiocesane-commissie-voor-liturgie/evenement/liturgisch-congres-2022-perspectieven-voor

Categorieën: Activiteiten